Doğalgaz Tesisatı Daire kapılarında bırakılmış olan vanalardan itibaren ocak ve ısıtıcı cihazlar için yapılan tesisatların geçiş güzergahları belirlenerek duvar geçiş yerleri delinmektedir. Daha sonradan kelepçeleri duvara sabitlenerek ölçüleri alınıp çelik borular kesilip dişleri açılır ve montajlama işlemi yapılır. Ocak ve cihazlardan önce bulunan vana ve makaronlu Flex’lerinin montajlaması yapılmaktadır. Açılmakta olan duvar geçişlerinin alçıyla kapatılarak, sayaç bağlantı noktalarında bulunan test nipeli yardımıyla “U” manometre sayesinde test yapılır ve Enerya randevusuna kadar beklenir.
Kat kaloriferi tesisatı bina veya evlerde altyapı olarak kalorifer sisteminin kurulu olmadığı, sonradan mekan içinde kat kaloriferi sisteminin kurulması için en uygun , estetik ve sağlıklı tesisat yöntemidir.
Yerden ısıtma sistemi büyük küçük tüm mekanlarda binanın alt yapı aşamasında önceden planlanarak yapılması gereken ısıtma sistemlerinden biridir.
Yerden dağıtma sistemi ( cross-link ) villa, konut ,okul gibi mekanlarda binanın alt yapı aşamasında planlanarak uygulanan bir sistemdir. Kısaca boruların bir merkezden her bir radyatör veya kullanma suyu musluklarına zeminde gizli olarak koruyucu kılıf içinde asıl borunun hattının çekilmesi işlemidir.
Doğalgaz ana kolon tesisatı yapıların ortak kullandıkları hattır. Ana kolon tesisatları yapıların ortak kullanım alanlarından geçer ve yapıdaki gaz kullanılacak her yere hat verir.Doğalgaz ana kolon tesisatı ENERYA’ın servis kutusundan daire sayaçlarına kadar çekilen hattır.
* TESİSAT BORULARININ GİDİŞ YÖNÜ ÖNEMLİDİR;
Kalorifer tesisatı yaparken göz önünde bulundurulması gereken önemli konulardan birisi tesisat borularının gidiş yönünün belirlenmesi ; mümkün olduğu kadar tesisatın kısa ve az dönüşlü (minumum dirsek kullanarak) şekilde yapılması gerekir. bu sayede kayıplar azaltılmış olur hem ısınma miktarı artar hemde ısı kaybı oluşmaz ve tasarruf sağanır. Deneyimli Kesif Personelimiz sayesinde tesisat borularının nasıl en iyi şekilde gideceği belirlenir belirlenen yola göre ustalarımıza tarif edilir ve tesisat yapım işlemine bu şekilde başlanır.
* RADYATÖR SEÇİMİNİN YAPILMASI;
Kalorifer Tesisatı yapılırken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer konu da radyatörleri seçimidir. radyatör seçimi odanın büyüklüğüne göre , odanın ısı kayıpları ve odanın kullanım durumuna göre farklılık arz etmektedir. Eğer odanıza gereğinden fazla radyatör kullanırsanız gereksiz fazla ısınma sonucu fatura miktarınızda artış olur. radyatörleri gereğinden az koyarsanız ısınamazsınız. Radyatör seçimi konusunda da arvent mühendislik firması bünyesinde bulundurduğu , keşif hizmetini yapan deneyim sahibi kişiler sayesinde odalarınız da kullanılacak radyatörleri optimum düzeyde seçerek müşterilerimizin ısınmasını, ısınırken de fazla fatura gelmeyecek şekilde radyatör seçimlerini yaparlar.
* KOMBİ YERİ SEÇİMİNİN DOĞRU YAPILMASI GEREKİR;
Kalorifer Tesisatı yapımında tabiki en önemli konularda birde kombi yeri şeçimidir. Kombi Yerinin seçiminde en önemli dikkat edilmesi gereken konu banyoya veya mutfağa yakın bir yer seçilmesidir. çünkü kombi mutfağa veya banyoya ne kadar uzak olursa o kadar su sarfiyatı artar dolayısıylada kombi sıcak suyu ulaştırmak için daha fazla çalışacağı için gaz sarfiyatıda artacaktır. Bu sebepten dolayı Kalorifer tesisatı yapımında en çok dikkat ettiğimiz konuların başında kombi yeri seçimi gelmektedir. Ayrıca Kombi nin seçimi ; kombinin gücünün seçimi, evin konumuna göre kombinin seçimi, müşterinin istediği konfor şartlarına göre kombinin seçimi deneyimli personelimiz sayesinde müşterilerimiz ile birbir kombilerimizin çeşitleri ve özellikleri fiyatları anlatılarak birlikte yapılmaktadır.
Kazan Dairenizi Yeni Tip Yoğuşmalı Kazanlarla Yeniliyoruz... Alanında Uzman Kadromuzla Yerinde Ücretsiz Keşif Yapıp, Yakıt Tasarruflu Yeni Nesil Duvar Tipi Yoğuşmalı Kazanlarla Sizleri Daha Ekonomik Bir Biçimde Isıtmaya Devam Ediyoruz.
Ücretsiz Keşif İçin Lütfen Formumuzu Doldurunuz.Etiketler: duvar tipi kazan, duvar tipi yoğuşmalı kazan, kazan dairesi yenileme, kazan dairesi değişim, yoğuşmalı kazan,
info@pasifikdogalgaz.com